Het Begin!    

                                                                            

                                                           MotorToerTocht Oosterwolde.          

 

Begin jaren negentig was er binnen v.v. V.S.C.O. een groep leden, die de IJsselmeer ronde één keer per jaar op de fiets deed. Gert Blauw en ondergetekende, die deel uitmaakten van een elftal van V.S.C.O. zeiden dat ook wel te kunnen, maar dan op de motor. Zo werd dan de MotorToerTocht Oosterwolde geboren.     

De eerste tocht werd  door een twaalftal motoren gereden. 

De toertocht, gehouden op de zaterdag voorafgaande aan de TT, was een bewuste keuze omdat het voetbalseizoen dan is afgelopen en het nog een aantal weken duurt voor de zomervakantie begint. Dus deelname is verzekerd.

Deelnemers krijgen ieder jaar weer een uitnodiging d.m.v. een kaart.

De eerste toertochten startten bij café "De Olde Tippe" maar na enkele jaren groeide het aantal deelnemers zo, dat we moesten uitwijken naar het dorpshuis "De Heerdt".

Zo kwamen wij met het  "2e man  systeem"  dat Gert van de politieacademie meebracht.In het begin was het erg wennen, maar al  gauw wist men niet beter.

Het systeem geeft nu de mogelijkheid met grote groepen in een keer te starten zonder dat  iedere rijder een route beschrijving mee moet hebben.

We hebben  routes gereden zoals de; elfstedentocht, hondsrug, de Slinge, Lekdijk enz.

Met mooi weer, met warm weer,  met regen ,  met stortbuien dat het water binnen 10 minuten al in de laarzen stond, maar ja, dat is het gevoel van de vrijheid op de motor.

Gerrit Jan  Mulder nam de taak van Gert Blauw over als één van de  voorrijders.

Na de 12e tocht hebben   Hendrik Jan en Gijs van de Weg, Dies Klompmaker en Wim Wastenecker het stuur in handen voor de organisatie.. 

                      De Toertocht Oosterwolde staat als een huis.

 Jan van 't Hof.